Mainos
Mainos

Postipankin ja Vientiluoton yhdistäminen puntariin

Talouspoliittinen ministerivaliokunta ottaa lähiaikoina käsiteltäväkseen Postipankin ja Vientiluoton yhdistämisen. Yhdistämishanketta on selvitetty valtiovarainministeriön ja kauppa- ja teollisuusministeriön toimesta. Selvitystyön lähtökohtana oli Postipankin ja Vientiluoton sijoittaminen yhteisen holding-yhtiön alaisuuteen.

Postipankin hallintoneuvosto sai asiasta tänään tilannekatsauksen, jonka mukaan järjestelyjen jälkeen Postipankki ja Vientiluotto pysyisivät erillisinä eikä niiden kesken tehtäisi pääomajärjestelyjä.

Uutistoimisto Startelin haastatteleman Postipankin hallintoneuvoston jäsenen mukaan valmistelujen yhteydessä on käsitelty mallia, jossa pankkitoiminnot jaettaisiin yksityispankkitoimintaa harjoittavaan vähittäispankkiin, suurasiakkaita palvelevaan yrityspankkiin ja investointipankkiin.

Kauppa- ja teollisuusministeriöstä on aiemmin kerrottu, että uuden holding-yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme