Mainos
Mainos

Postipankki laskee tilien korkoja

Postipankki laskee verottomien kiinteäkorkoisten käyttö- ja säästötilien koron kahdesta prosentista yhteen prosenttiin. Samalla verollisten käyttötilien korko lasketaan vastedes kuukauden alimmalle saldolle, kun se aiemmin on laskettu päiväsaldon mukaan. Järjestelyllä Postipankki arvioi säästävänsä vuosittain sata miljoonaa markkaa.

Korkomuutokset koskevat yhteensä noin kahta miljoonaa verotonta ja verollista käyttö-, säästö- ja sijoitustiliä. Verottomien tilien muutokset astuvat voimaan ensi helmikuun alusta ja verollisten tilien huhtikuun alusta.

Pankki ilmoittaa kertovansa muutoksista jokaiselle asiakkaalleen kirjeitse viimeistään kaksi kuukautta ennen muutosta. Postipankki perustelee muutosta sillä, että säästö- ja käyttötilien korot ovat jääneet korkeiksi yleisen korkotason laskiessa. Tämä on supistanut pankin korkokatetta.

Postipankki alentaa oman viitekorkonsa lokakuun alussa viidestä prosentista 4,50 prosenttiin, koska markkinakorot ovat alentuneet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme