Mainos
Mainos

Pöyry potkaisee yli sata työntekijää pihalle

Konsulttiyritys Pöyry irtisanoo 130 työntekijää. Lisäksi yhtiö lomauttaa enintään 500 työntekijää. Osa lomautuksista on osa-aikaisia.

Pöyryn yt-neuvottelut koskivat metsäteollisuutta ja rakentamista palvelevia yksikköjä. Metsäteollisuusyksikössä potkut saa noin 100 henkeä. Rakentamisyksikössä irtisanottavien määrä on noin 30.

Asteittain toteutettavat lomautukset jakautuvat siten, että metsäteollisuusyksikön osuus on 300 ja rakentamisyksikön 200 työntekijää. Lisäksi lopullisiin leikkauksiin vaikuttaa eläkejärjestelyjen määrä.

Suomen ohella Pöyry aikoo supistaa toimintaansa Brasiliassa, Pohjois-Amerikassa ja Ruotsissa toimivissa metsäteollisuutta palvelevissa yksiköissään.

Brasiliassa Pöyry aloitti 250 työntekijän kapasiteettia vastaavat supistukset jo tammikuussa. Pohjois-Amerikassa on siirrytty lyhennettyyn työviikkoon, ja Ruotsissa on aloitettu paikalliset neuvottelut sopeuttamistoimista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme