Mainos
Mainos

Presidentti Halonen soitti Nasdaq-pörssin päätöskelloa New Yorkissa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on soittanut Nasdaq-teknologiapörssin päätöskelloa New Yorkissa. Suomen aikaa myöhään illalla järjestetyllä seremonialla haluttiin juhlistaa pian alkavaa Helsingin designpääkaupunkivuotta 2012.

Tilaisuudessa Nasdaqin edustaja kehui suomalaisia yrityksiä ja suunnittelijoita, jotka ovat erityisesti vaikuttaneet kansainväliseen designiin. Puheessa mainittiin muun muassa matkapuhelinjätti Nokia, arkkitehdit Eero Aarnio ja Eero Saarinen sekä tekstiiliyhtiö Marimekko.

Hymyilevälle Haloselle luovutettiin seremoniassa maljakko ennen kuin hän pääsi soittamaan päätöskelloa. Halonen toivotti yleisön tervetulleeksi Helsinkiin ensi vuonna ja luonnehti Suomen design-kulttuuria hyvin monipuoliseksi.

– Nykyisin designia ei tarvita vain esineiden ja rakennusten luomiseen, vaan esimerkiksi järjestelmien ja palveluiden suunnittelemiseen. Muotoilun on kohdattava yhteiskunnan tarpeet, Halonen korosti.

Nasdaq OMX Group on maailman suurin pörssitoimintaa harjoittava yhtiö. Sen listoilla on yli 3 500 yhtiötä, joista 130 on suomalaisia.

Katso tästä linkistä kellonsoittoseremonia:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme