Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaat myönteisiä sijoittamiselle

Kaikki presidenttiehdokkaat suhtautuvat myönteisesti yksityishenkilöiden sijoittamiseen. He olisivat myös valmiita parantamaan yksityisten sijoittajien asemaa instituutioihin nähden.

Pörssisäätiön teettämässä kyselyssä eroja oli suhtautumisessa sijoittamisen verotukseen. Elisabeth Rehn olisi valmis nostamaan omaisuusveron alarajaa ja alentamaan pääomaveroprosenttia.

Heidi Hautalan mielestä pääomaveroa olisi taas hieman nostettava. Ilkka Hakalehto muuttaisi vastaavan veron progressiiviseksi. Ehdokkaat kertoivat kyselyssä myös omista sijoituksistaan. Elisabeth Rehnillä ja Riitta Uosukaisella ei ole lainkaan omia osakkeita. Muilla on mm. HPY:n osakkeita.

Salkkunsa koon ilmoittivat Heidi Hautala, jolla on noin 20 000 markan osakepotti, Esko Aho, jolla on 100 000 markkaa osakkeissa, ja Ilkka Hakalehto, joka on kerännyt 300 000 markan verran osakevarallisuutta.

Pörssisäätiö on puolueeton, yleishyödyllinen yhteisö, joka edistää arvopaperisijoittamista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme