Mainos
Mainos

Primakov sai Moskovan pörssin nousuun

Ulkoministeri Jevgeni Primakovin nimittäminen pääministeriehdokkaaksi nosti osakkeiden hintoja Moskovan pörssissä, vaikka kaupankäynti oli lähes jäissä.

Kello 14:n aikaan Moskovan pörssin RTS1-Interfax -indeksi oli noussut 7,5 prosenttia, mutta vaihtomäärä oli jäänyt vain kahteen miljoonaan dollariin. Moskovassa toimivan United Financial Groupin meklarin Kevin Doughertyn mukaan Venäjän talouskriisin päättymisen merkkejä ei ole näkyvissä. Sen sijaan Dougherty uskoi poliittisen kriisin päättyvän.

Meklareiden mukaan Moskovan markkinat odottavat Primakovin huomista nimitysäänestystä. Sitäkin painavampi merkitys markkinoille tulee vasta sitten, kun pääministeri nimittää uuden taloudesta vastaavan työryhmän. Primakovia itseään pidetään vähintäänkin maltillisena uudistajana.

Venäjän rupla vahvistui tänään jonkin verran suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Ruplan arvo oli 12,50/14,00 suhteessa dollariin, kun se eilen oli 15,90.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme