Mainos
Mainos

Primatel vaihtoi omistajaa

Sonera myy Primatel Oy:n YIT-Yhtymälle. Kauppasumma on 41,6 miljoonaa euroa vähennettynä kaupan toteutumishetken nettovelan määrällä.

Sonera myi Primatelin YIT-yhtymälle.

Teleyhtiö Sonera on allekirjoittanut sopimuksen tytäryhtiönsä Primatel Oy:n koko osakekannan myymisestä YIT-Yhtymälle. Kauppahinta on 41,6 miljoonaa euroa vähennettynä todellisen nettovelan määrällä.

Primatelin liiketoiminta muodostuu tietoliikenneverkkojen rakentamis- ja ylläpitopalveluista. Sonera myy Primatelin osakekannan, koska verkon rakentaminen ja kunnossapito eivät kuulu Soneran ydinliiketoimintoihin.

-Verkkojen rakentamisessa ja kunnossapidossa on tapahtumassa murros. Operaattorit ovat luopumassa tästä liiketoiminnasta ja laitevalmistajat käyttävät entistä enemmän alihankkijoita, sanoo Soneran varatoimitusjohtaja Aimo Eloholma.

Kaupan odotetaan toteutuvan viimeistään kesällä. Yhtiön pääkonttori muuttaa Kuopiosta YIT-Yhtymän pääkonttorin tiloihin Helsinkiin, mutta yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Hannu Leinonen.

Primatelissa työskentelee 1700 ihmistä.

Kaupan lopullinen toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme