Mainos
Mainos

Pro: Stora Enso uhmaa korkeinta oikeutta

Toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro syyttää metsäyhtiö Stora Ensoa korkeimman oikeuden (KKO) määräyksen uhmaamisesta.

KKO tuomitsi joulukuussa 2010 Storan Enson korvaamaan Anjalankosken laitosten 100 toimihenkilölle tulospalkkiokiistassa yhteensä yli 100 000 euroa korkoineen. Yhtiö oli evännyt tulospalkkiot neljä vuotta sitten lakkoilleilta toimihenkilöiltään.

Pron asettama määräaika takaisinmaksun sopimisesta päättyi tänään. Ammattiliiton mukaan Stora Enso on osoittanut täydellistä piittaamattomuutta oikeuden määräystä kohtaan eikä suostu neuvottelemaan maksuista.

Stora Enson luottamusmiehet kokoontuvat iltapäivällä harkitsemaan toimenpiteitä yhtiön hidastelua vastaan.

KKO linjasi, että lakon seuraamukset voivat kohdistua vain järjestöön, eivät sen jäseniin. Oikeus totesi, että laiton lakko ei ollut peruste jättää maksamatta tulospalkkioita.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot