Mainos
Mainos

Professori: Fortum-palkkioiden ympärillä turhaa kohua

Professori Seppo Ikäheimo sanoo, että Fortumin palkkiokohussa on tehty johtopäätöksiä aivan vääristä asioista.

Huomenta Suomessa vierailleen Helsingin kauppakorkeakoulun professorin mukaan pelkästään se, milloin ansiotulo johtajille on rekisteröitynyt, on ratkaissut palkkioiden saaman julkisen näkyvyyden. Ikäheimon mukaan ministeriön esittämässä palkkiomallissa ja Fortumin käyttämässä mallissa ei ole käytännössä mitään eroa.

- Nämä mallit johtavat täsmälleen samaan tulokseen. Ainoa ero on se, että ansiotulon määrät näyttävät erilaisilta. Tämä ansiotulon näkyvyys on aiheuttanut tämän koko kriisin, sanoo Ikäheimo.

Ikäheimo sanoo, että erilaiset kannustinjärjestelmät ovat sitä varten, että omistajalla on työkaluja ohjata yritystä haluamaansa suuntaan. Pelkästä ahneudesta ei siis ole kyse.

Hänen mukaansa pelkällä kiinteällä palkalla on vaikeaa saada johtajia töihin suuriin yrityksiin.

- Ei silloin tule nälkäisiä johtajia töihin. Silloin johtajiksi saadaan byrokraatteja, jotka haluavat varmistaa kiinteän palkan, eikä palkkiojärjestelmillä voida ohjata yritystä mihinkään suuntaan.

Hän sanoo, että erilaiset kannustinjärjestelmät ovat sitä varten, että omistajalla on työkaluja ohjata yritystä haluamaansa suuntaan.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Kymmenen uutiset 8.4.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme