Mainos
Mainos

Professori: Radikaali temppu Nokialta

- Olihan se odotettavissa, että jotain radikaalia on luvassa, mutta kyllä tämä hurja temppu oli. Nythän Nokia päätyi käyttämään huippulaitteissaan sellaista käyttöjärjestelmää, josta kellään ei ole minkäänlaista kokemusta.

Näin päivän Nokia-uutista kommentoi Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner. Nokia kertoi tänään siirtyvänsä tiiviimpään yhteistyöhän Microsoftin kanssa ja ottavansa Windows Phonen 7.0-version ensisijaiseksi älypuhelinstrategiakseen.

- Selvää on, että Symbian ei ole käyttöjärjestelmänä vastannut odotuksia ja Googlen Android on tullut kovaa takaa ja ohi. Jotain oli pakko tehdä, Manner arvioi.

Manner muistuttaa, että puhelinvalmistajat eivät enää käy kauppaa niinkään laitteilla, vaan esimerkiksi erilaisten sovellusten ja musiikin myynnistä on tullut keskeinen osa bisnestä. Nokia on omalla sisältöä myyvällä Ovi-storellaan jäänyt rajusti Apple- ja Android-kauppojen jalkoihin.

- Tällä yhteistyöllä Nokia pyrkii irti tilanteesta, jossa se myy kuluttajalle ainoastaan kännykän. Nokia ja Microsoft varmasti panostavat nyt siihen, että kuluttaja ostaisi useampia elementtejä.

Meegon menetys olisi ikävää

Manner harmittelee, että uusi yhteistyökuvio saattaa näivettää Nokian oman Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän Meegon kehittämistä. Manner odotti Meego-puhelimia "kuin kuuta nousevaa".

- Olen itse käyttänyt Nokian Linux-pohjaista puhelinta jo jonkin aikaa ja mielestäni se on parasta, mitä älypuhelinmarkkinoilla on tarjolla. Linux ei ole suljettu ympäristö esimerkiksi Androidin tapaan, joten sillä on helppo tehdä sovelluksia itsekin, Manner kuvaa.

Windows Phone on Mannerin arvion mukaan muiden tapaan suljettu järjestelmä. Hän on kuitenkin tyytyväinen ettei Nokian omien järjestelmien kehittämistä lopeteta kokonaan.

- Nokian uudessa älypuhelinyksikössä ovat mukana kaikki kolme järjestelmää, Symbian, Meego ja Windows, Manner muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme