Mainos
Mainos

Proha myymässä Artemiksen

Valtaosa Prohan liiketoiminnoista on Artemiksessa.

Ohjelmistoyhtiö Proha on myymässä merkittävimmän alakonserninsa Artemiksen. Yhdysvaltalainen ohjelmistoyhtiö Trilogy on tehnyt Artemiksesta tarjouksen, mutta Proha neuvottelee kaupasta muidenkin muidenkin kiinnostuneiden kanssa.

Trilogy tarjoaa Artemiksesta vajaat 23 miljoonaa euroa. Yhdysvaltalaisyhtiö omistaa jo ennestään siivun Artemiksesta, joka toimittaa ohjelmistoja it-alalle, lääketeollisuudelle, vähittäiskaupalle ja pankeille.

Kaupan hyväksymiseen tarvittava enemmistö Artemiksen osakkeenomistajista on jo hyväksynyt kaupan. Ehtona on, että Artemiksesta ei tehdä maaliskuun aikana parempaa tarjousta.

- Tällaisia neuvotteluja on meneillään, ja Proha keskustelee myös vaihtoehdoista, joissa Prohan omistus Artemiksessa jatkuisi vähemmistöosakkuutena, yhtiö tiedotti maanantaina.

Valtaosa Prohan liiketoiminnoista on Artemiksessa. Viime vuonna tappiollisen Artemiksen osuus koko konsernin liikevaihdosta oli lähes 60 prosenttia.

Proha suunnittelee kaupan jälkeen keskittyvänsä öljy- ja kaasualan projektijohtamiseen.

Prohan osakekurssi sai myyntitiedoista siivet alleen maanantaina. Iltapäivällä nousua oli jopa 18 prosenttia, ja osakkeen hinta liikkui 0,46 eurossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme