Mainos
Mainos

PT:n Ilmakunnas: Luottamus Suomen talouteen vahvistuu

Kilpailukykysopimus vaikuttaa Suomen vientiin ehkä ensi vuodesta alkaen, arvioi Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas.  

Ilmakunnas uskoo, että myös investointi-ilmapiiri paranee ja suomalainen vientiteollisuus alkaa innokkaammin investoida Suomeen. Investointeihin sopimus vaikuttaa kuitenkin hitaammin kuin vientiin, Ilmakunnas arvioi.  

– Se on vähän hitaammin, pidemmällä tai keskipitkällä aikavälillä näkyvää vaikutusta.  

Ulkomaisten yritysten investointihaluihin kilpailukykysopimus vaikuttaa hänen mukaansa etenkin sen ansiosta, että sopimus on vaikeuksien jälkeen kyetty saavuttamaan neuvotteluteitse.  

Suomen vahvuuksiin on perinteisesti kuulunut asioista neuvotteleminen ja yhteiskuntarauhan säilyttäminen, Ilmakunnas toteaa. Hän vertaa Suomen tilannetta Ranskaan, missä työmarkkinakiistat ovat johtaneet vakaviin levottomuuksiin.  

– Luottamus Suomen talouteen kyllä vahvistuu. Uudistusten tekemisen kyky ja vakaa yhteiskunnallinen ilmapiiri ovat olleet Suomen vahvuuksia.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot