Mainos
Mainos

PT: Palkankorotusten jäädyttäminen haitallista

Palkansaajien tutkimuslaitoksen mielestä palkankorotusten jäädyttäminen olisi nykyisessä taloustilanteessa haitallista. Valtiosihteeri Raimo Sailas on ehdottanut palkankorotuksien jäädyttämistä vuoteen 2013 asti.

PT:n johtajan Seija Ilmakunnaksen mielestä ehdotus nollalinjasta ei ole omiaan herättämään luottamusta.

- Näköpiirissä olisi pikemminkin silloin reaaliansioiden lasku jossain vaiheessa. Kansantalous kaipaa luottamusta ja kotimaisen kysynnän vetämistä, varsinkin kun vienti näyttää hidastuvan.

Viime vuosien maltilliset palkankorotukset ja tänä vuonna kiihtynyt inflaatio luovat varsin ymmärrettävät paineet kohtuullisille palkankorotuksille, Ilmakunnas huomauttaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Puhtaalle liittokierrokselle Ilmakunnas ei aivan heti lähtisi.

- Liittokierroksella on aina se riski, että tulevat sopimuskorotukset ovat aina pikkaisen suurempia kuin edellinen sopimus. Riski palkkainflaatiokierteelle on silloin suurempi ja se ei ole kansantalouden kokonaisuuden ja kilpailukyvyn säilyttämisen kannalta se paras vaihtoehto.

(MTV3)

Katso Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajan Seija Ilmakunnaksen haastattelu: (Huomenta Suomi 28.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme