Mainos
Mainos

PTT:n Holm: Hallituksen toimittava tämän kesän aikana

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm pitää valtiovarainministeriön tänään julkistamaa suhdannekatsausta synkkänä. Holmin mukaan hallituksen pitää toimia tilanteen parantamiseksi jo tämän kesän aikana.

– Näiden lukujen jälkeen hallituksen on pakko tehdä seuraavassa budjettiriihessä eli tämän kesän aikana ne toimet. Ei auta, että päätetään keväällä 2014 ja toteutetaan toimenpiteet 2015, MTV3:n studiovieraana ollut Holm arvioi.

Päätöksillä on kiire muun muassa sen vuoksi, että VM:n ennusteessa velan BKT-osuus olisi 59,9 prosenttia vuonna 2015. EMU-kriteerien mukaan velka ei saa ylittää 60 prosenttia.

– Tuli kyllä se ajatus, että puhkaiseeko tämä hallitus tämän maagisen rajan. Ei ole helppoa olla ministereiden housuissa, hymähtää Holm.

Holmin mukaan hallituksen pitäisi nyt miettiä veronkiristyksiä ja etsiä menojen leikkauksia sekä tehdä täsmäelvytystä, ettei työttömyys kasvaisi.

– Pitäisi tehdä rakentamiseen liittyviä toimenpiteitä, infraan liittyviä toimenpiteitä ja kaikkia toimenpiteitä teollisuuden kilpailukyvyn vahvistamiseksi, Holm jatkaa luetteloa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme