Mainos
Mainos

PTT: Paperin tuotanto vähenee huomattavasti

Metsäteollisuuden rakennemuutos jatkuu.

Pellervon taloustutkimus arvioi, että paperin tuotanto vähenee Suomessa tänä vuonna 6-7 prosenttia ja ensi vuonna 4-5 prosenttia. PTT:n mukaan paperikoneiden sulkemiset Suomessa ovat edelleen mahdollisia. 

 Heikko talouskasvu jarruttaa Suomen metsäteollisuuden vientiä. PTT arvioi, että investoinnit kuitenkin nostavat massa-, kartonki- ja sahateollisuuden vientimääriä jo tänä vuonna.

 Ensi vuonna vienti kasvaa voimakkaammin. Paperiteollisuuden supistumisen seurauksena metsäteollisuuden viennin arvo ei kuitenkaan juuri muutu, vaikka muissa tuoteryhmissä onkin kasvua.

 Selluteollisuus on porskuttanut viime vuosina vahvasti. PTT arvioi, että sellun vienti Suomesta kasvaa tänä ja ensi vuonna. Lisääntyvää vientiä tukevat kapasiteetin laajennukset. Tänä vuonna viennin kasvu on kuitenkin vähäisempää kuin mitä kapasiteetti mahdollistaisi.   
  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot