Mainos
Mainos

Puolet tanskalaista vastustaa Euroa

Tanskalaisista peräti puolet aikoo äänestää Euroopan yhteisvaluuttaa euroa vastaan. Kansanäänestys Tanskan liittymisestä Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun pidetään 28. syyskuuta.

Tänään julkistettu tanskalainen mielipidemittaus kertoo, että 43 prosenttia aikoo äänestää euron puolesta, kun taas seitsemän prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Tanskan vihreiden tilaamaan kyselyyn osallistui 947 äänioikeutettua.

Euron vastustus oli lisääntynyt erityisesti nuorten, vanhusten ja suurituloisten keskuudessa. Tanskalaisissa lehdissä julkaistiin tänään myös maan johtavien taloustieteilijöiden laatima selvitys, jonka mukaan Tanskan liittymisestä Emuun olisi maalle selkeitä taloudellisia ja poliittisia etuja.

-Tanskalla pienenä, avoimena taloutena on erityinen tarve päästä mukaan vaikuttamaan EU:n rahapolitiikkaan, sanotaan raportissa. Raportin tekijöiden mukaan Tanska kärsii suuresti, jos se jättäytyy euroalueen ulkopuolelle.

Tanska on Britannian ja Ruotsin ohella ainoa EU-maa, joka ei ole vielä liittynyt Emuun. Myöskään Kreikka ei ole vielä virallinen jäsen, mutta se tulee rahaliiton jäseneksi tammikuussa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme