Mainos
Mainos

Putin: GM:n liiketavat halveksittavia

Venäjän pääministeri Vladimir Putin syyttää autonvalmistaja General Motorsin osoittaneen, että amerikkalaisten yritysten liiketavat ovat "halveksittavia", kun ne tekevät sopimuksia eurooppalaisten osapuolien kanssa.

General Motors pyörsi eilen yllättäen sopimuksen saksalaisen Opelin myynnistä kanadalaiselle Magnalle ja venäläiselle Sberbankille. Putin varoitti Venäjän ottavan oppia tapauksesta tulevaisuutta varten.

Sen sijaan Britannian talousministeri Peter Mandelson kiitteli GM:n päätöstä. Hän sanoi, että päätös säästää eurooppalaisten veronmaksajien rahoja erityisesti Britanniassa, Saksassa ja Espanjassa, joissa Opelilla on tehtaita.

Mandelson myönsi, että GM:n päätös aiheuttaa pelkoja työntekijöiden keskuudessa. Britanniassa ja Espanjassa ammattiliitot ovat kuitenkin tyytyväisiä, sillä Opelin myyminen Magnalle olisi merkinnyt saneerausten keskittymistä Saksan ulkopuolelle.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme