Mainos
Mainos

Putin haluaa vapauttaa ruplan suunniteltua nopeammin

Vielä jäljellä olevat pääomaliikkeiden rajoitukset purkautuvat heinäkuun alkuun mennessä, jos Putinin esitys toteutuu. Ruplan asemaa on ensin vahvistettava.

Venäjän ruplasta tulee vapaasti vaihdettava valuutta heinäkuun alkuun mennessä. Presidentti Vladimir Putin asetti tämän tavoitteeksi puhuessaan tänään Venäjän parlamentissa.

Alun perin ruplan täyden vaihdettavuuden oli määrä toteutua ensi vuoden alkuun mennessä. Valtiovarainministeri Aleksei Kudrin mukaan vaihdettavuus on mahdollista toteuttaa Putinin esittämässä aikataulussa.

Ruplan todellinen vaihdettavuus riippuu Putinin mukaan kuitenkin siitä, että ruplasta kehittyy kiinnostava valuutta sekä kauppaan että säästämiseen.

- Tässä suhteessa on vielä paljon tehtävää. Ruplan käyttöä on lisättävä erityisesti ulkomaankaupassa. Sen on asteittain vahvistettava asemaansa, korosti Putin.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme