Mainos
Mainos

Putkiremontit uhkaavat kallistua

Putkiremonttien hinnoissa on nousupaineita. Isännöintiliiton kyselyyn vastanneet isännöitsijät arvioivat, että urakkahinnat nousevat tämän vuoden aikana keskimäärin 4,8 prosenttia.

Isännöintiliiton kehityspäällikön Heikki Kaurasen mukaan vielä pari vuotta sitten hinnat olivat alhaalla.

- Silloin oltiin jonkinlaisessa rakentamisen taantumassa. Kyllä rakentamisen vauhdin kiihtyminen on näkyvissä urakkahinnoissa, Kauranen sanoo.

Putkiremontti maksaa sadasta eurosta 800 euroon neliöltä. Hintaan vaikuttaa useita tekijöitä ja siksi hintahaitari on niin suuri.

- Yleistä hintaa on varsin vaikea sanoa. Siihen vaikuttaa moni asia: uusitaanko vesijohdot ja viemärit vai vain esimerkiksi viemärit tai taloyhtiön saunat. Monesti putkiremontin aikana tehdään myös sähkö- ja teleremontit, eli jokainen putkiremontti on yksilöllinen asia, Kauranen toteaa.

Harmaata taloutta ei pidetä remonteissa suurena ongelmana. Vain harva Isännöintiliiton kyselyyn vastanneista on törmännyt harmaan talouden ilmiöihin.

Kyselyyn vastasi vajaat 400 isännöitsijää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme