Mainos
Mainos

Puukaupat voivat jopa kaksinkertaistua tänä vuonna

Puukauppa on vilkastumassa selvästi tänä vuonna. Metsäliitto arvioi, että tänä vuonna kauppoja syntyisi jopa kaksi kertaa viime vuotta enemmän.

Pitkään heikosti sujunut puukauppa lähti vuoden lopussa reippaaseen kasvuun. Syynä olivat osaltaan verohelpotukset - viime vuonna myyntitulosta sai puolet verovapaana, nyt enää neljäsosan.

- On ihan luontevaa, että puukauppaa suunnitelleet metsänomistajat siirsivät kaupan marras-joulukuulle. Sen takia tammikuu on nyt vähän hiljaisempi, mutta varmasti tästä mennään nyt parempaan suuntaan, metsäjohtaja Juha Mäntylä Metsäliitosta arvioi.

Kysynnän elpymisen ohella hakkuita ovat helpottaneet hyvät korjuukelit. Kipakoiden pakkasten ja hyvän lumitilanteen ansiosta talvihakkuut ovat tänä vuonna onnistuneet eteläisintä Suomea myöten.

Odotettavissa on, että hakkuut yksityismetsistä voivat jopa kaksinkertaistua viime vuodesta.

- Näyttää tällä hetkellä siltä, että tuotettaisiin ihan normaalimäärät sahatavaraa ja sellua. Vuositasolla se tarkoittaa, että ostotavoite yksityismetsissä on 14 - 15 miljoonaa mottia, Mäntylä summaa.

Katso Markus Pirttijoen raportti Lohjalta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme