Mainos
Mainos

Puukauppa piristyi kesäkuussa

Vuoden alun puukauppaa on hiljentänyt metsäverouudistuksen siirtymäajan loppuminen viime vuoden lopussa.

Puukauppa on piristynyt kesäkuussa. Metsäntutkimuslaitos Metlan kokoamien tietojen mukaan metsäteollisuus osti yksityismetsistä puuta 2,5 miljoonaa kuutiota. Se on enemmän kuin alkuvuoden muina kuukausina. Toukokuusta lisäystä tuli 30 prosenttia.

Vuoden ensimmäisen puoliskon puukauppa jäi lähes viidenneksen pienemmäksi kuin viime vuonna. Vähennystä oli niin kuitu- kuin tukkipuun kaupassa. Alkuvuoden myynti oli hieman päälle 12 miljoonaa kuutiota.

Metlan mukaan puukaupan piristyminen näkyy myös hintakehityksessä. Kesäkuun kantohinnat olivat 0-2 prosenttia korkeammat kuin toukokuussa. Viime vuoden kesäkuusta keskihintoihin tilastoitiin 3-7 prosentin nousu. Eniten vuoden aikana on kallistunut mäntytukki.

Myös raakapuun tuonti on jatkunut vahvana. Tammi-huhtikuun tuonti oli lähes viime vuoden tasoa. Koko viime vuonna puuta tuotiin ensi kerran yli 20 miljoonaa kuutiota. Suurin osa puusta tulee Venäjältä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme