Mainos
Mainos

Puuliitto: Stora Enso painostaa lomautuksilla

Puuliitto pitää Stora Enson ilmoitusta sahojen ensi syksyn lomautusuhasta tietoisena painostuskeinona. Lomautusuhasta ja yt-neuvottelujen käymisestä annettiin tieto samana päivänä kun mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusneuvottelut palkankorotuksista alkoivat.

- Ilmoitus yt-neuvottelujen aloittamisesta annettiin vain kaksi tuntia ennen työehtosopimusneuvottelujen alkamista. Lisäksi mahdolliset toimenpiteet ajoittuvat syksyyn, jolloin nyt neuvottelun alla olevien palkankorotuksien on määrä astua voimaan, Puuliiton puheenjohtaja Sakari Lepola kommentoi.

Lepola ei usko sattumaan, vaan epäilee Stora Enson tietoisesti painostavan neuvotteluja lomautusuhalla.

Stora Enso ilmoitti aiemmin tänään aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa lomautuksiin Kiteen, Uimaharjun, Varkauden ja Honkalahden sahoilla. Mahdolliset lomautukset toteutetaan syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Uhka koskee noin 500 henkilöä.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot