Mainos
Mainos

Puunhintaneuvottelijoita kehotetaan sopuratkaisuun

Puu- ja erityisalojen liitto on huolestunut siitä, että Suomen ja EU:n sopima puun hinnan neuvottelujärjestelmä ei toimi niin kuin pitäisi. Aluetasolla on neuvoteltu hintaodotuksista jo kuukausia saavuttamatta yhteisymmärrystä.

Mikäli tulosta ei saada ennen syksyä, mekaaninen metsäteollisuus ei saa tarpeeksi puuta ja tämä taas tietää lomautuksia, liitossa pelätään. Liiton hallitus ilmoittaa tämänpäiväisessä kannanotossaan, ettei se hyväksy puupulasta aiheutuvia lomautuksia. Liitto muistuttaa neuvottelujen osapuolia Suomen ensi vuonna alkavasta Emu-jäsenyydestä, mikä poistaa devalvaation mahdollisuuden. Liitto suosittaa neuvottelijoille kompromissien hyväksymistä.
-Samalla he ottavat vastuuta myös inflaation säilymisestä alhaisena, kilpailukykymme turvaamisesta sekä metsätalouden harjoittamisesta.

Liitto kehottaa neuvottelijoita ottamaan esimerkkiä palkansaajajärjestöistä. Ne ovat toimineet vastuuntuntoisesti hyväksyessään kaksi viimeksi solmittua kokonaisratkaisua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme