Mainos
Mainos

Puuntuonti Venäjältä jatkuu toistaiseksi

Venäjän ja Suomen hallitusten välisessä talouskomission kokouksessa Helsingissä päätettiin lykätä Venäjän tullikomitean määräystä, joka olisi lopettanut puuntuonnin Venäjältä muiden kuin kuuden kansainvälisen rajanylityspaikan kautta sekä myöhemmin tänä vuonna avattavien Sallan ja Svetogorskin rajanylityspaikkojen kautta.

Nyt päätettiin, että määräyksen voimaantuloa lykätään maaliskuun alkuun saakka. Siihen asti puuntuonti voi jatkua normaalisti. Silloin pidetään maiden välinen metsähuippukokous, ja siihen mennessä on mahdollista, että molempien maiden tulliviranomaiset käyvät läpi pienemmät, ei-kansainväliset rajanylityspaikat ja kartoittavat niihin liittyvät mahdolliset kysymykset.

- Olisi erittäin tärkeää, että asiassa päästään ratkaisuun ennen maaliskuuta, sillä joustavan puuntuonnin merkitys suomalaiselle metsäteollisuudelle on huomattava, sanoi ulkomaankauppaministeri Jari Vile'n.
Vuonna 2001 Venäjältä tuotiin puuta 12.8 miljoonaa kuutiota.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 21.01.02)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme