Mainos
Mainos

Qatarin omistus OMX:ssä edelleen epäselvä

Suomen rahoitustarkastus on kertotunut, että Qatarin valtion investointiyhtiö QIA on ilmoittanut omistusosuutensa ylittäneen 5 prosenttia, mikä on niin sanottu liputusraja Suomessa. Qatarin valtio liittyi eilen yllättäen kilpaan OMX:n omistuksesta.

Qatarin valtion investointiyhtiö QIA kontrolloi 12-14 prosentin osuutta pohjoismaisen pörssioperaattorin OMX:n osakkeista, arvioi ruotsalainen uutistoimisto Direkt.

Uutistoimiston mukaan QIA on tehnyt tarjouksen sijoitusyhtiö Investorille ja pankkikonserni Nordealle OMX:n osakkeiden ostamisesta. Investorilla on 11 prosentin ja Nordealla 5 prosentin osuus yhtiöstä.

Investor ja Nordea kieltäytyivät perjantaina kommentoimasta asiaa.

Suomen rahoitustarkastus kertoi, että QIA oli ilmoittanut omistusosuutensa ylittäneen 5 prosenttia, mikä on niin sanottu liputusraja Suomessa. Sen sijaan Ruotsin rahoitustarkastus ei ollut saanut vastaavaa ilmoitusta. Ruotsissa ostajan on anottava lupaa 10 prosentin ylittämiseen, jos kyseessä on kansallisesti elintärkeä omaisuus.

Qatarin valtio liittyi eilen yllättäen kilpaan OMX:n omistuksesta. Aiemmin tarjouksen tehneet amerikkalainen Nasdaq-pörssi ja Dubain pörssi yhdistivät voimansa aiemmin eilen, ja OMX:n päätyminen Nasdaqille monimutkaisen omistusjärjestelyn kautta näytti jo varmalta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme