Mainos
Mainos

Qualcomm haastoi Nokian oikeuteen USA:ssa

Yhtiö syyttää Nokiaa yhdentoista Qualcommin patentin ja yhden SnapTrackin patentin loukkaamisesta.

Amerikkalainen teknologiayhtiö Qualcomm ja sen tytäryhtiö SnapTrack ovat haastaneet Nokian oikeuteen Yhdysvalloissa. Yhtiöt syyttävät Nokiaa 11 Qualcommin patentin ja yhden SnapTrackin patentin loukkaamisesta.

Kyseiset patentit liittyvät Qualcommin mukaan gsm-matkapuhelinstandardiin. Qualcomm hakee oikeudesta Nokialle kyseisten tuotteiden myyntikieltoa sekä rahallista korvausta yhtiön kärsimistä vahingoista.

Nokia sanoi illalla antamassaan tiedotteessa, ettei se voi kommentoida tarkemmin asiaa, koska se ei ole vielä saanut haastetta. Nokia on kuitenkin pettynyt Qualcommin ratkaisuun.

Nokia muistuttaa, että normaalikäytännön mukaan matkapuhelinstandardien patentin haltijoilla on velvollisuus lisensioida patenttejaan järkevällä hinnalla muille asettamatta ketään eriarvoiseen asemaan. Nokian mukaan tällaisiin neuvotteluihin ei ole päästy, vaan Qualcomm vie poikkeuksellisesti asian ensin oikeuteen.

Qualcomm nosti syytteen San Diegon liittovaltion tuomioistuimessa. Patenttikiistat ovat yleisiä teknologia-alalla, ja eräs tapa nopeuttaa neuvotteluja on haaste. Yleensä kiistat ratkaistan sopimalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme