Mainos
Mainos

"Raaka-aineiden hintakuopat syövät ruoan alv:n"

Ruoan arvonlisävero alenee viikon kuluttua 17 prosentista 12 prosenttiin. Kauppa on luvannut viedä muutoksen täysimääräisenä hintoihin niin, että hinnat laskevat 4,3 prosenttia.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen professorin Kyösti Pietolan mielestä tämä 4,3 prosenttia ei riitä, koska maataloustuotteiden ja muidenkin raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet voimakkaasti.

- Jos ajatellaan vaikka maitojalosteita, esimerkiksi juustoja, siellä tuottajan osuus vähittäishinnasta on noin kolmanneksen ja maidon hinta on laskenut viidenneksen tämän vuoden aikana. Juustojen hintojen pitäisi tulla alas noin 10 prosenttia, Pietola sanoo.

- Julkisuudessa on paljon esitetty tätä 4,3 prosentin lukua. Tässä nyt vähän käydään sellaista peliä, että kuka lähtee laskemaan hintoja enemmän. Tämä voi toimia merkkinä siitä, että kaikki alentavat hintoja vain sen 4,3 prosenttia, vaikka kustannuspuolella on syntynyt säästöjä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme