Mainos
Mainos

Raakaöljyn hinta kohosi lähes 68 dollariin

Dollarin kurssin lasku ja pörssikurssien nousuvire ovat nostaneet raakaöljyn hinnan korkeimmaksi seitsemään kuukauteen. Keskeisten viiteöljyjen hintanoteeraukset liikkuivat iltapäivällä Lontoon markkinoilla 67-68 dollarissa tynnyriltä.

Euron kurssin nousu Yhdysvaltain dollaria vastaan jatkui kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla maanantaina. Euro kävi markkinoilla iltapäivällä korkeimmillaan 1,4246 dollarissa.

- Öljyn hinnan nousu johtui dollarista ja osakekursseista, sanoi Bache Commoditiesin välittäjä Christopher Bellew Reutersille. Se ei hänen mukaansa ole yllättävää, jos merkit talouden elpymisestä vahvistuvat.

Commonwealth Bank of Australian perushyödykkeiden asiantuntija David Moore arvioi, että sijoittajat laskevat öljyn ja metallien hintoihin mukaan talouden elpymisen "todennäköisesti varsin kohtuullisella V-tyylillä".

- On olemassa riski, että hinnat liukuvat laskuun, jos taloustiedot eivät tue markkinoiden odotuksia talouden elpymisvauhdista, sanoi Moore.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme