Mainos
Mainos

Radiolinjan osakkaiden riidasta päätös ensi kuussa

Pienomistajat ovat pitäneet Radiolinjan osakeantia Elisalle alihintaisena. Kantajien väite on se, että eri osakkeet olivat samanarvoisia, mutta Elisan mukaan näin ei ollut.

Radiolinjan pienosakkaiden riidassa Elisaa vastaan vuoden 2000 osakeannista annettiin tänään loppulausunnot.

Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksen asiassa 29. huhtikuuta. Vuosia kestänyt kärhämä sai hiljan uuden päätöksen, kun korkein oikeus palautti jutun uudelleen alioikeuteen. Aiemmin sekä käräjäoikeus että hovioikeus asettuivat Elisan kannalle.

Pienomistajat ovat pitäneet Radiolinjan osakeantia Elisalle alihintaisena, kun yhdellä emoyhtiön A-osakkeella sai ostaa Radiolinjan L-osakkeita 10 kappaletta. Kantajien väite on se, että nämä osakkeet olivat samanarvoisia, mutta Elisan mukaan näin ei ollut. Tämä on todistettavissa myös sillä, millä hinnalla kyseisiä osakkeita myytiin markkinoilla.

Elisan mukaan kantajat eivät voi moittia yhtiökokouksen päätöstä, jonka lopullinen päämäärä oli yhdistää A- ja L-osakkeet yhdeksi sarjaksi. Pienomistajien mukaan osakeannista koitui taloudellisia menetyksiä pienomistajille. Elisan mukaan tästä ei kyetty esittämään mitään näyttöä oikeudessa ja yhtiön mukaan L-osakkeet ostettiin käypään hintaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme