Mainos
Mainos

Rahan arvo aleni 2,5 prosenttia

Hintojen nousua hillitsivät joulukuussa ennen kaikkea puhelinmaksujen, elintarvikkeiden ja polttonesteiden halpeneminen.

Kuluttajahintojen vuosimuutos laski joulukuussa 2,6 prosenttiin, kun se oli marraskuussa 2,9 prosenttia. Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan viime vuoden keskimääräinen inflaatio oli 2,5 prosenttia.

Inflaation hidastuminen johtui joulukuussa ennen kaikkea puhelumaksujen, elintarvikkeiden ja polttonesteiden halpenemisesta.

Hintojen nousua hillitsivät joulukuussa myös käytettyjen henkilöautojen sekä viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden halpeneminen.

Eniten kuluttajahintoja nosti vuodessa asumisen kallistuminen. Asumisen hintoja nostivat ennen kaikkea korkojen nousu, osakehuoneistojen ja kiinteistöjen kallistuminen sekä vuokrankorotukset.

Inflaatioon vaikuttivat myös ajoneuvojen käyttökustannusten, elintarvikkeiden, kulutusluottojen korkojen sekä ravintola- ja kahvilapalveluiden kallistuminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme