Mainos
Mainos

Rahapajalle puolikas Norjan rahapajasta

Kolikoita valmistava Rahapaja laajentaa toimintaansa Norjaan. Yhtiö on ostanut puolikkaan Norjan rahapajasta eli Den Kongelige Myntistä.

Toisen puolikkaan Norjan keskuspankilta hankki norjalainen keräilyrahojen myyntiin ja markkinointiin erikoistunut Samlerhuset. Kaupan arvo on 44 miljoonaa Norjan kruunua.

Norjalaiset ovat vastustaneet yritystensä täydellistä myyntiä ulkomaisille. Siitä on kokemuksia myös suomalaisilla yrityksillä. Norjan rahapaja on perustettu vuonna 1686, ja se valmistaa Norjan käyttö- ja juhlarahat sekä mitalit. Yhtiön palveluksessa on 40 työntekijää.

Suomen Rahapaja sanoo yritysoston vahvistavan konsernin kansainvälistä asemaa ja mahdollistavan tuotannon kehittämistä pohjoismaisella tasolla. Konserniin kuuluu ennestään Ruotsin rahapaja Svenska Myntverket.

Norjan rahapajan omistusvaihdoksen yhteydessä on sovittu, että Norjan rahapajan hallituksen puheenjohtajaksi tulee Rahapaja-konsernin pääjohtaja Raimo Makkonen. Molemmat omistajat saavat hallitukseen kaksi paikkaa. Toimitusjohtajana jatkaa Magne Flågan.

Makkosen mukaan yritysoston myötä konserni voi muiden muassa rationalisoida raaka-ainehankintoja sekä kehitys- ja myyntitoimintoja. Rahapaja-konsernin liikevaihto oli viime vuonna hieman päälle 97 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 180 työntekijää. Vientiä konsernilla on 40 maahan. Rahapaja valmistaa muiden muassa eurokolikoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme