Mainos
Mainos

Rahoitusalan lakko uhkaa sulkea pankkien konttoreita loppuviikolla

Mahdollinen rahoitusalan lakko uhkaa sulkea pankkien konttoreita huomenna ja perjantaina.

Ammattiliitto Proy, Ammattiliitto Nousu ja Danske Bankin henkilöstöyhdistys ovat ilmoittaneet rahoitusalan lakonuhasta alkaen huomisesta aamu kuudesta ja päättyen perjantaina puoleen yöhön.

Finanssiala ry:n mukaan pankit pyrkivät turvaamaan sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut lakon aikana kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Verkkopankit toimivat myös normaalisti.

Häiriöitä voi tulla maksujen välittämisessä lakon aikana.

Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua.

Lakolla ei ole vaikutusta pörssin toimintaan. Verkkopankin kautta tehtävien toimeksiantojen käsittelyssä sekä selvitystoiminnassa voi esiintyä viiveitä.

Rahoitusalan kiistassa on pitkälti kysymys viikonlopputyöstä. Pro, Nousu ja YTN eivät ole suostuneet antamaan työnantajalle mahdollisuutta päättää säännöllisen työajan sijoittamisesta myös viikonlopulle henkilöstön kanssa käytävien neuvottelujen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme