Mainos
Mainos

Rahoitusyhtiöiden luotot kovassa kasvussa

Luottojen kasvusta huolimatta luottotappiot olivat vähäisiä. Rahoitusyhtiöt uskovat, että luottojen kasvu jatkuu myös tänä vuonna.

Pankkien rahoitusyhtiöiden luotonanto jatkoi vahvaa kasvua myös viime vuonna. Kasvua tuki erityisesti autoleasing-rahoitus, mutta myös kulutusluotot ja osamaksurahoitus lisääntyivät tuntuvasti.

Kaikkiaan Suomen Rahoitusyhtiöiden Yhdistyksen jäsenyhdistysten luottokanta kasvoi lähes 9 prosenttia edellisvuodesta ja oli vuoden lopussa 8 miljardia euroa.

Luottojen kasvusta huolimatta luottotappiot pysyivät vähäisinä. Rahoitusyhtiöt uskovat luottojen kasvun jatkuvan tänä vuonna.

Yhdistykseen kuuluu neljän pankin rahoitusyhtiöt. Autoluotoista ne laskevat osuutensa olevan reilusti yli puolet. Perinteisissä kulutusluotoissa markkina on sirpaleisempi muiden muassa kauppojen oman rahoituksen vuoksi, mutta siinäkin osuuden sanotaan olevan "merkittävä".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme