Mainos
Mainos

Raisio Chemicals laajensi tehdastaan

Raisio Yhtymään kuuluva Raisio Chemicals on laajentanut 25 miljoonalla markalla Mietoisissa olevaa hienokemikaalitehdastaan. Nyt tuotanto kaksinkertaistuu, ja tehtaan tuottamia ja paperiteollisuudessa käytettäviä kemikaaleja riittää vientiinkin.

Mietoisten tehdas valmistaa kationisointikemikaaleja, joita tarvitaan muunnettaessa peruna- tai viljatärkkelystä paperiteollisuuden sideaineiksi. Kemikaaleilla tärkkelykseen saadaan positiivinen sähköinen varaus, jonka ansiosta paperitehtaalla tärkkelysmolekyylit ja täyteaineet sitoutuvat paremmin sellukuituun.

Edut ovat sekä taloudellisia että ympäristöä koskevia, sillä kationiset tärkkelykset alentavat paperiteollisuuden kierto- ja jätevesien aiheuttamaa kuormitusta.

Raisio Chemicalsin tärkkelysliikevaihdon arvo oli viime vuonna noin 600 miljoonaa markkaa. Yhtiö on Euroopan suurimpia kationisten tärkkelysten valmistajia noin 30 prosentin markkinaosuudella. Sillä on tärkkelystä jalostavia tehtaita Suomessa Anjalankoskella ja Lapualla sekä lisäksi Belgiassa, Yhdysvalloissa ja Indonesiassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme