Mainos
Mainos

Raisio Margariini lomauttaa henkilökuntansa viikoksi

Raisio Yhtymä lomauttaa juhannuksen jälkeen viideksi päiväksi koko Raision Margariinin henkilökunnan. Lomautus koskee noin 300 työntekijää. Raisio Margariinin toimialajohtajan Uolevi Nummelan mukaan lomautus toteutetaan niin sanottuna koulutuslomautuksena.

Työntekijät osallistuvat lomautuksen aikana työllisyyskoulutukseen ja saavat siten lomautuspäiviltä ansiosidonnaista työttömyyskorvausta. Koulutus on lähinnä laatu- ja ympäristökoulutusta.

Nummelan mukaan lomautuksen taustalla ovat odotettavissa olevat markkinahäiriöt Venäjällä ja tuloillaan oleva Raisio Margariiniin vientituotteiden hinnan korotus. Korotukset eivät koske Benecol-margariinia.

-Öljyjen maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet noin 25% viime keväästä. Nostimme toukokuussa rasiamargariiniemme hintoja kotimaassa ja nyt olemme pakotettuja siirtämään korotukset myös vientituotteidemme hintoihin, Nummela kertoi.

Raision vientituotteiden hinnankorotus on noin 15-20 prosenttia ja uudet hinnat astuvat voimaan voimaan lähiviikkoina.
-Tämä tulee aiheuttamaan väliaikaisen, mutta totaalisen stopin vientitoimituksiin, Nummela totesi.

Hänen mukaansa Raision päämarkkina-alueelle Venäjälle toimituksissa on usein ollut kesäisin häiriöitä, mutta vienti sinne ei ole vielä koskaan pysähtynyt kokonaan. Hinnankorotuksia seuraavan vientitauon Nummela uskoo kestävän viikon tai kaksi.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL tuomitsi heti tuoreeltaan Raision lomautukset. "On moraalitonta, että yhtiö pakkolomauttaa työntekijät, joiden työpanoksen avulla omistajat ja johtajat ovat keränneet miljoonavoitot ja -optiot", SEL:n julkilausumassa todetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme