Mainos
Mainos

Raisio sulkee margariinitehtaan Venäjällä

Tehtaalta irtisanotaan noin 40 työntekijää. Jatkossa margariinin valmistuksesta huolehtii alihankkija.

Elintarvikeyhtiö Raisio sulkee Venäjän Istrassa sijaitsevan margariinitehtaansa. Sulkemisen myötä Raision oma margariininvalmistus loppuu Venäjällä. Jatkossa valmistuksesta huolehtii alihankkija.

Yhtiö irtisanoo tehtaalta noin 40 työntekijää. Lopettamisella Raisio leikkaa ylikapasiteettia ja pyrkii siten parantamaan kannattavuuttaan.

- Meille ei ole itseisarvo omistaa valmistuskapasiteettia. Siirrämme Venäjällä tuotantoa alihankkijoille ja keskitymme tunnettujen tuotemerkkien markkinoinnin ja jakelutien kehittämiseen, sanoo toimitusjohtaja Matti Rihko Raision tiedotteessa.

Raisio kertoo siirtävänsä myös hiutaleiden pakkaustoimintoja alihankkijalle. Yhtiö vakuuttaa, että Venäjä säilyy muutosten jälkeenkin tärkeänä markkina-alueena.

Raision Elintarvikeyksikön liikevaihdosta neljä prosenttia tulee Venäjältä. Yhtiön markkinaosuus Moskovan ja Pietarin alueen rasiamargariineista on noin 10 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme