Mainos
Mainos

Rakennuskustannusten nousu hidastui, inflaatio hiipui

Rakennuskustannukset kohosivat viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuuhun 2,3 prosenttia. Rakennustarvikkeiden hinnat nousivat vuodessa 2,5 prosenttia ja rakentamisen työkustannukset 2,0 prosenttia. Muut panokset kallistuivat 2,3 prosenttia.

Kesäkuusta heinäkuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,1 prosenttia. Työpanosten hinta pysyi ennallaan, tarvikepanosten hinta kohosi 0,2 prosenttia ja muiden panosten hinta laski 0,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Inflaatio hiipui

Kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuuhun 1,1 prosenttia. Inflaatio hidastui heinäkuussa, sillä touko- ja kesäkuussa inflaatio oli 1,5 prosenttia.

Eniten hintatasoa nostivat vuodessa asuntojen hintojen nousu ja vuokrien kohoaminen. Myös julkisen liikenteen ja käytettyjen autojen hintojen nousu piti yllä inflaatiota samoin kuin hedelmien, alkoholijuomien, ravintolahintojen ja valmismatkojen kallistuminen. Inflaatiota hillitsivät eniten lainojen leimaveron poistaminen sekä matkapuhelimien, matkapuheluiden ja kahvin halpeneminen. Myös kevyen polttoöljyn hinta ja korot olivat alempana kuin vuosi sitten.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme