Mainos
Mainos

Rakennusliiton Koski vaatii selkeitä pelisääntöjä aliurakointiin

Rakennusliiton toinen varapuheenjohtaja Hannu Koski vaatii selkeämpiä pelisääntöjä ulkopuolisen työvoiman käytölle koskien niin aliurakointia kuin vuorotyövoimaakin. Hän pitää tärkeänä myös sitä, ettei perinteistä työsuhdetta piiloteta yrittäjäsuhteeksi.

Kun työvoimaa vuokraava yritys toimittaa työntekijöitä rakennustyömaille, niin heidän suhteensa pitäisi Kosken mielestä noudattaa rakennusalan työehtosopimusta.

Koski painottaa, että alhainen korkotaso ja talouskasvun vakaa jatkuminen turvaavat parhaiten rakentamisen lisääntymisen. Korkotason noustessa vapaarahoitteinen asuntotuotanto ei lisäänny eivätkä teollisuuden pk-sektorin tarpeellisetkaan laajennusinvestoinnit lähde alkuun.

Koski esitti näkemyksensä Vaasassa pidetyssä rakennusalan ay-aktivistien kokouksessa, johon osallistui 150 edustajaa Pohjanmaalta, Kainuusta, Oulun seudulta ja Lapista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme