Mainos
Mainos

Rakennusliitto: Valtion sijoitusyhtiö työllistämään

SAK:lainen Rakennusliitto kannattaa valtion sijoitusyhtiön perustamista alueellisten työllisyysongelmien parantamiseksi. Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen esitys valtionyhtiöiden myynnistä saatavien tulojen käyttämisestä sijoitusyhtiön perustamiseen toisi liiton mukaan helpotusta etenkin Itä- ja Pohjois-Suomen taloudelliseen ahdinkoon.

Rakennusliiton mukaan valtionyhtiöiden myynnistä voitaisiin saada 10 miljardin markan tulot. Osa tuloista tulisi käyttää teollisuuspohjan laajentamiseen sekä tuotannollisesti että alueellisesti.

Rakennusliiton 2. puheenjohtaja Hannu Koski ehdottaa, että etenkin Itä-Suomen, Pohjois-Suomen ja Kainuun alueelta tulisi pikaisesti kartoittaa ne lupaavat yritykset, joilla on tulevaisuuden näkymät olemassa, mutta laajentaminen ja kehittäminen ovat kiinni pääomien puutteesta. Lupaavia yritysajatuksia löytyisi Loimaalla tänään puhunen Kosken mukaan varsinkin puun jatkojalostuksen sektorilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme