Mainos
Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi lokakuussa

Rakennuslupia myönnettiin lokakuussa kaikkiaan 2,7 miljoonan kuutiometrin verran eli 5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli kaksinkertainen verrattuna viime vuoden lokakuuhun, jolloin lupamäärä oli pienimmillään muutamaan vuoteen. Julkisten rakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät vajaan kolmanneksen edellisvuotisesta. Myös asuinrakennuslupien kuutiomäärä oli hieman pienempi kuin lokakuussa vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Tammi-lokakuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 37 miljoonan kuutiometrin verran eli 5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot vähenivät viidenneksen vuotta aiemmasta. Teollisuus- ja varastorakennusten sekä julkisten rakennusten kuutiomäärät sitä vastoin kasvoivat.

Kaikkiaan runsaat 26 000 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-lokakuussa, mikä oli vajaa viidennes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme