Mainos
Mainos

Rakennusteollisuuden näkymät entistä huonommat

Rakennusteollisuus kertoo, että alan suhdannenäkymät ovat huonontuneet viime kuukausina.

Järjestö ennustaa, että rakentaminen supistuu tänä vuonna 1,5 prosenttia. Ennustetta on vedetty alas keväästä puoli prosenttiyksikköä.  

Vapaarahoitteinen asuntotuotanto kärsii heikosta kysynnästä. Omakotitalojen rakentaminen vähenee jo neljättä vuotta peräkkäin.  

Rakennusteollisuus odottaa kuitenkin, että ensi vuonna rakentaminen kääntyy lievään 0,5 prosentin nousuun. Kasvuarvio perustuu etujärjestön mukaan siihen, että rakennusalaa koskevat poliittiset päätökset saadaan vietyä nopeasti käytäntöön ja yleinen talouskehitys kääntyy plussalle.  

Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti kiittää hallitusta korjausrakentamisen tukemista ja infrarakentamisen elvyttämistä koskevista päätöksistä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot