Mainos
Mainos

Rakentaminen edelleenkin viime vuotta vilkkaampaa

Tammi-syyskuussa käynnistettiin 24000 uuden asunnon rakennustyöt. Viime vuoden tammi-syyskuusta rakennushankkeet lisääntyivät 6000 asunnolla, kertoo Tilastokeskuksen tuore rakennustilasto.

Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden tammi-syyskuussa aloitettujen uudisrakennustöiden kuutiomäärä oli kaikkiaan 24 miljoonaa kuutiometriä. Luku oli 12 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Asuinrakennusten lisäksi maatalous- ja toimistorakennusten kuutiomäärät kasvoivat viimevuotisesta. Sen sijaan julkisia rakennuksia sekä teollisuusrakennuksia alettiin rakentaa vähemmän kuin viime vuonna.

Tämän vuoden kolmannella neljänneksellä aloitettujen rakennustöiden kuutiomäärä oli 6 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Liike- ja toimistorakennusten kohdalla kuutiomäärä oli lähes kolminkertainen viimevuotiseen verrattuna.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme