Mainos
Mainos

Rakentaminen hyytyi loppuvuonna

Rakentaminen hyytyi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, Tilastokeskus kertoi tänään. Niin rakennuslupien kuin aloitettujen ja valmistuneiden rakennusten määrät putosivat selvästi edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Myös koko viime vuoden luvut päätyivät miinukselle. Rakennuksia valmistui loka-joulukuussa 20 prosenttia vähemmän, niitä aloitettiin 15 prosenttia vähemmän ja rakennuslupia myönnettiin 11 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2001 loka-joulukuussa.

Koko vuoden aikana valmistuneiden rakennusten määrä supistui 10 prosentilla, aloitettujen rakennusten määrä 9 prosentilla ja rakennusluvat 1 prosentilla. Pahiten romahti liiketilojen ja toimistojen rakentaminen. Niitä valmistui peräti 55 prosenttia edellisvuotista vähemmän viimeisellä vuosineljänneksellä. Plussalla oli selvästi vain julkinen rakentaminen. Asuntotuotannossa valmistuneet ja aloitetut rakennukset vähenivät mutta rakennuslupien myöntäminen kasvoi loka-joulukuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme