Mainos
Mainos

Rakentaminen kasvaa Moskovassa, muualla maassa vähenee

Rakentamisen kasvu Venäjällä on jakautunut rajusti kahtia. Moskovassa kasvu on ripeää, sen sijaan muualla Venäjällä mennään alaspäin. Sekä uudis- että korjausrakentamisen tarve on joka tapauksessa valtava.

Nostokurkien valtaamalle Venäjän pääkaupungille rakennetaan kiivaassa tahdissa uusia kasvoja. Kaiken pitäisi olla paraatikunnossa syyskuussa, kun Moskova viettää 850-vuotisjuhliaan.

Sotilaskyläprojektien valmistuttua 1990-luvun alun vientimiljardit ovat kutistuneet puoleen. Suurimpia suomalaisrakentajia ovat YIT, Skanska ja Lemminkäinen.

Koko Venäjällä rakentamisen arvellaan menevän alaspäin sekä tänä että ensi vuonna. Sen sijaan Moskovassa kasvu jatkuu noin 3-4 prosentin vuosivauhtia.

Kilpailu Venäjän rakennusmarkkinoilla on kovaa. Länsimaiset rakennusliikkeet järjestävät rahoitusta kilpailtaviin kohteisiin, yleensä noin neljäsosan hankkeen hinnasta. Liki puolta kaikista urakoista hallitsevat turkkilaiset, clearing-kauppavetoisesti.
(MTV3/Jari Saario)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme