Mainos
Mainos

Ranska synnytti Euroopan suurimman ase- ja avaruusyhtiön

Ranskan päätös yksityistää ilmailu- ja avaruusjätti Aerospatiale sulauttamalla se Lagardere-ryhmittymään luo Euroopan suurimman puolustusalan yrityksen, sanovat asiantuntijat.

Ranskan hallituksen yllätyspäätös nopeuttaa edelleen Euroopan puolustusteollisuuden uudelleenjärjestelyjä ja nostaa Aerospatialen johtavaan asemaan Euroopassa British Aerospacen edelle.
Lagardere lisää Aerospatialen valikoimaan mm. ohjuksia, satelliitteja ja informaatiojärjestelmiä. Fuusion myötä Ranskan valtion osuus yhtiöstä supistuu hieman alle 50 prosentin. Uuden yhtiön vuosiliikevaihdoksi arvioidaan 80 miljardia frangia ja se listautuu myös pörssiin, Lagardere ja Aerospatiale kertoivat.

Päätös tuli yllätyksenä niin Britannian kuin Saksankin alan teollisuudelle, arvioi Jane's Defence Weekly -lehden asiantuntija. Hänen mukaansa Euroopan puolustusteollisuuden yhteistyö tulee edelleen syvenemään Ranskan toimiessa johtavana osapuolena. Se on tarpeen, jotta Eurooppa voi kilpailla Yhdysvaltain jättimäisen avaruus- ja aseteollisuuden kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme