Mainos
Mainos

Ranskalaisministeri tylyttää saksalaiskollegaa Kreikan euroeropuheista: Olet väärässä

Ranskan valtiovarainministeri Michel Sapin arvostelee haastattelussa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen ehdotusta erottaa Kreikka väliaikaisesti eurosta.

Schäuble on sanonut, että Kreikka voisi erota viideksi vuodeksi eurosta saadakseen taloutensa kuntoon. 

Maanantaina Handelsblatt-lehdessä julkaistavan haastattelun ennakkotietojen mukaan Sapinin mielestä Schäuble oli "väärässä" tehdessään ehdotuksen, joka ei myöskään ollut linjassa tämän "syvän eurooppalaisten sitoutuneisuutensa" kanssa.

Sapinin mukaan Schäublen puheet Grexitistä eli Kreikan euroerosta Brysselissä heinäkuussa eivät olleet realistisia.

– Vaikeuksista ei selvitä manipuloimalla valuuttakurssia, vaan rakenteellisilla uudistuksilla, jotka parantavat kilpailukykyä ja johtavat yrityksiin tasapainottaa budjettia, Sapin sanoi haastattelussa.

Myös Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel on arvostellut Schäublen Kreikka-linjauksia.

Varaliittokanslerin mukaan kannat ovat kiristäneet Schäublen ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin välejä. Merkelin mukaan väliaikainen euroero ei olisi toimiva ratkaisu. 

Schäuble on suhtautunut alusta asti hyvin skeptisesti Kreikan nykyhallitukseen ja maan jatkotukeen. Liittokansleri Angela Merkel edustaa myös skeptistä, mutta maltillisempaa linjaa.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot