Mainos
Mainos

Ranskalaisyhtiölle miljardien tappiot osin Olkiluodon vuoksi

Areva tekee alaskirjauksia Olkiluodon vuoksi.

Ranskalainen valtion ydinvoimayhtiö Areva sanoo odottavansa viime vuoden nettotappionsa nousevan noin 4,9 miljardiin euroon. Syynä ovat alaskirjaukset ja varaukset erityisesti Suomessa rakenteilla olevan Olkiluoto 3 -reaktorin viivästymisen vuoksi.  

Arevan osake on laskenut 54 prosenttia viimeisten 12 kuukauden aikana. Yhtiö sanoo lausunnossaan, että arvonalennukset kattavat myös sen uuden uraanitehtaan Comurhex II:n, joka muuntaa uraanimalmia uraaniheksafluoridiksi.  

Areva sanoi lausunnossaan, että se on kehittämässä suunnitelmia palauttaa kilpailukykynsä ja lupasi päivittää tietoja 4. maaliskuuta, kun se esittää vuosituloksensa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot