Mainos
Mainos

Ranskan kauppavaje nousi ennätystasolle

Ranskan valtiovarainministeriön mukaan maan energiasektorin kauppavaje saattaa tänä vuonna paisua 40 miljardiin euroon, kun se viime vuonna oli 29 miljardia euroa.

Ranskan kauppavaje nousi tammi-kesäkuussa ennätystasolle kalliiden energiahintojen seurauksena. Kauppavaje nousi vuoden alkupuoliskolla 11,2 miljardiin euroon, kun se viime vuoden tammi-kesäkuussa oli 0,6 miljardia euroa.

Ranskan valtiovarainministeriön mukaan maan energiasektorin kauppavaje saattaa tänä vuonna paisua 40 miljardiin euroon, kun se viime vuonna oli 29 miljardia euroa. Ranska osti energiaa ulkomailta alkuvuonna 17,2 miljardin euron arvosta, mikä on lähes yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Ranska vei tammi-kesäkuussa tuotteita noin 176 miljardin euron arvosta. Summa on 2,6 prosenttia viimevuotista korkeampi. Ranskan tammi-kesäkuun tuonti puolestaan kasvoi 3,5 prosenttia 187 miljardiin euroon.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme