Mainos
Mainos

Ranskan "pankkisota" päättyi

Ranskalainen BNP-pankki (Banque Nationale de Paris) on saanut haltuunsa Paribas-pankin puoli vuotta jatkuneessa pankkisodassa. BNP ei sen sijaan ole onnistunut ottamaan haltuunsa toista tavoittelemaansa ranskalaispankkia SocGenia (Societe Generale).

BNP ilmoitti tänään saaneensa "käytännössä hallintaansa" SocGen -pankin. Ranskan osakemarkkinoita valvova CMF totesi kuitenkin, että BNP oli saanut haltuunsa vain 31,5 prosenttia äänivallasta ja 36,8 prosenttia omistuksesta SocGenissa. Paribas-pankista BNP:n äänivalta on nyt 65,2 prosenttia ja omistuksesta 65,1 prosenttia.

SocGen ja Paribas ilmoittivat helmikuussa fuusiostaan. BNP teki kuitenkin kuukautta myöhemmin yllättäen ostotarjouksen kummastakin kilpailijastaan. BNP pyrki näin maailman suurimman pankin luomiseen. Asiantuntijoiden mukaan nyt näyttää todennäköiseltä, että SocGen pysyy jatkossakin itsenäisenä, vaikka BNP ja Paribas yhdistyvät.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme