Mainos
Mainos

Ranskan talouskasvu 0,5 prosenttia

Ranskan talous kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 0,5 prosenttia alkuvuoteen verrattuna, kertoi Ranskan tilastovirasto keskiviikkona. Kasvu oli hieman arvioitua heikompaa. Alkuvuonna talouskasvu oli 0,4 prosenttia.

Talouden kasvua edisti huhti-kesäkuussa kotitalouksien kulutuksen kasvu, joka oli 0,5 prosenttia korkeampi kuin tammi-maaliskuussa.

Ranskan keskuspankin johtaja Jean-Claude Trichet korosti aiemmin tiistaina, että kotitalouksien kulutuksen turvaaminen on tärkeää talouskasvulle euroalueella. Euroopan keskuspankin pitää hänen mukaansa varmistaa, että kuluttajahinnat pysyvät vakaina. Trichet ennusti, että Ranskan talouskasvu on myös kolmannella vuosineljänneksellä 0,5 prosenttia.

Ranskan talouskasvu on muita euroalueen maita vahvempaa. Esimerkiksi Saksan bruttokansantuote kasvoi 0,3 prosenttia ja Italian BKT 0,2 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme